• تاریخ انتشار : 1394/08/17 - 10:59
  • بازدید : 1340
  • تعداد بازدید : 232
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به مناسبت 17آبان روز رادیولوژی:

گفتگویی با سوپروایزر رادیولوژی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری

17 آبان سالروز کشف اشعه ایکس (X) بهانه ایست برای تقدیر و پاسداشت از خدمات پرتونگاران و رادیولوژیست ها در تشخیص بیماریهای مختلف که پل مهمی است در تسهیل درمان بیمار، به همین مناسبت روابط عمومی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری با کبری محمدی الموتی سوپروایزر رادیولوژی این مرکز، مصاحبه ای ترتیب داده که مشروح آن در ذیل می آید:

مقدمه: 8 نوامبر (مصادف با 17آبان) سالروز کشف اشعه ایکس (X) توسط "ویلهم رونتگن" فیزیکدان آلمانی بهانه ایست برای تقدیر و پاسداشت از خدمات پرتونگاران و رادیولوژیست ها در تشخیص بیماریهای مختلف که پل مهمی است در تسهیل درمان بیمار، به همین مناسبت روابط عمومی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری با کبری محمدی الموتی سوپروایزر رادیولوژی این مرکز، مصاحبه ای ترتیب داده که مشروح آن در ذیل می آید:
لازم به ذکر است وی فارغ التحصیل رشته رادیولوژی از دانشگاه شهید صدوقی یزد می باشد. وی از سال 1377 تاکنون در مرکز پزشکی دکتر مسیح داشوری مشغول به فعالیت است. از سال 1388 به عنوان مسئول رادیولوژی و از سال 1391به  عنوان سوپروایزر رادیولوژی و CT (تصویر برداری)مشغول به فعالیت است.


-    خانم محمدی لطفاً در خصوص رشته رادیولوژی و نقش آن توضيح دهيد؟
رشته رادیولوژی جزء رشته های تحصیلی می¬باشد که در رشته های پیراپزشکی از بالاترین رتبه در کنکور برخوردار است. در این رشته‌ می توان از سطح ليسانس تا دكتري ادامه تحصيل داد. جزء شرائط اوليه انتخاب اين رشته ، آمادگي كافي جسمي و روحي و موفقيت در دروس فيزيك، فيزيولوژي، آناتومي است.
رشته راديولوژي علم توضيح و تفسير يافته‌هاي راديوگرافيك در ارتباط با علائم و نشانه‌هاي كلينيكي بيمار است .  یا همان اشعه x است كه در موقع شكستگي پا يا دست و يا درتشخیص بیماری نظر آمفیزیوم، آسم، پنوموتوراکس،TB  ، کانسر و غیره می توان از نزديك نقش اساسی و مهم آن را لمس كرد. در واقع رادیولوژی کار تشخیصی مهم جهت اکثر بیماران است و حتی در مواردی کار درمان را نیز انجام می¬دهد.

-    فرصتهاي‌ شغلي‌ این رشته و محل‌ كار رادیولوژیست های کجاست؟
فارغ‌ التحصيلان‌ اين‌ رشته‌ در مؤسسات‌ تصوير نگاري‌ (راديو لوژي‌، سي‌ تي‌ اسكن‌، MRI  و PET-CT) و همچنين‌ در بيمارستانها در بخش‌هاي‌ فوق‌ الذكر فعاليت‌ مي‌كنند. هدف از رشته رادیولوژی تربیت کارشناسانی است تا بتوانند تصویربرداری های اختصاصی و نسبتا دشوار نظیر سیستم گوارش، عروق و ادرار را انجام دهند و امکان همکاری در پژوهشهای مربوط به تشخیص پزشکی را نیز داشته باشند.

-    وظایف یک رادیولوژیست متعهد از نظر شما کدامند؟
وظیفه کارشناس¬رادیولوژی در ابتدا علم و آگاهی نسبت به نوع درخواست پزشک و به کارگیری تکنیک مناسب جهت تشخیص بهتر بیماری و تا حد امکان کم کردن دوز اشعه دریافتی جهت بیمار می باشد. از دیگر وظایف رادیولوژیست ها می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1-    طرح ریزی و انجام برنامه های آموزشی و تحقیقاتی باهمکاری و نظارت رادیولوژیست
2-    مطالعه به منظور انتخاب روشهای مناسب با پرتوهای یونیزان
3-    دادن دستورهای لازم به بیماران به منظور انجام رادیولوژی
4-    آماده نمودن بیمار زیر دستگاه رادیولوژی جهت تصویربرداری بهتر
5-    انجام امور مربوط به آماده نمودن و به کارانداختن دستگاه با توجه به تشعشع لازم وسایر عوامل فنی
6-    بررسی وکنترل قسمتهای مختلف دستگاه رادیوگرافی و اعلام موارد نقص دستگاه به مسئول مربوطه
7-    شرکت در برنامه های آموزشی وتحقیقاتی و مطالعه ی آخرین پیشرفتها در زمینه شغلی
8-    همکاری در آموزش دانشجویان و انجام پرتابل
9-     استفاده از وسایل حفاظتی جهت بیمار
10-    همکاری با کارشناسان مربوطه در زمینه انتخاب روشهای مناسب به منظور حفاظت افراد دربرابر پرتوها تحت نظارت رادیولوژیست.
11-     مطالعه در مورد تکنیکها پیچیده و پیشرفته و ارائه نتایج مربوط به آن

-    مشکلات سر راه خود را به عنوان یک رادیولوژیست برای ما توضیح دهید:
1-     عدم همکاری بخشها با کارشناسان رادیولوژی و در نظرنگرفتن موقعیت شغلی آنها
2-    نبود امکان استفاده بهینه از مرخصی های  حق اشعه و استحقاقی
3-    آگاه نبودن همکاران از عملکرد وظایف کارشناس رادیولوژی
4-    پایین بودن تعرفه گرافی ها و در نتیجه کم شدن کارانه پرسنل رادیولوژی نسبت به بقیه همکاران
5-     تماس مستقیم با بیماریهای عفونی و احتمال آلودگی با ویروس TB و....علاوه بردریافت دوز اشعه

و سخن آخر:
به عنوان یک کارشناس رادیولوژی در برخی مواقع از اینکه حتی در معرض اشعه ایکس قرار می¬گیرم خوشحال هستم و آن زمانی است که بیماری با تشخیص توده در ریه جهت CT اسکن و بیوپسی ریه مراجعه می¬کند و بعد از انجام کار متوجه می شویم که توده از بین رفته و یا کوچک شده است. بیان این بهبودی به بیمار و همراهان او یکی از لذت بخش ترین موضوعاتی است که یک رادیولوژیست با آن مواجه می¬باشد. بنابراین وقتی کار ما باعث می شود که با تشخیص به موقع روند سیر درمان سرعت بگیرد و بیمار بهبود یابد بهترین پاداش برای ماست.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 25302
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب