معرفی رادیولوژی
بخش رادیولوژی مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری دارای یک دستگاه رادیولوژی دیجیتال در طبقه دوم قسمت درمانگاهها و یک دستگاه رادیولوژی دیجییتال در طبقه اول قسمت اورژانس بیمارستان می باشد. کلیه گرافیها به صورت دیجیتال انجام میشود و بخش رادیولوژی با دارا بودن بهترین و مدرترین دستگاههای رادیوگرافی با قابلیت ذخیره و ارسال تصاویر، توانایی انجام تمامی رادیو گرافی های روتین را توسط کارشناسان مجرب دارا میباشد .
ریاست بخش رادیولوژی با آقای دکتر"مهردادبخشایش کرم" است.
آقای دکتر مهریان از دیگر متخصصین بخش می باشند و تعدادی رزیدنت نیز درکار تفسیر کلیشه و ریپورت گرافی های بخش و سایر موارد بوجود آمده از این اساتید کمک می گیرند.
در بخش رادیولوژی در حال حاضر 8 نفر کارشناس رادیولوژی، 1 نفر کارشناس ارشد و 3 نفر نیروی کارشناس طرحی کلیه گرافیها، ماموگرافی ها و گرافیهای پرتابل را انجام می دهند و دو نفر منشی کارهای پذیرش بیماران و کارهای مربوط به برگه های بیمه ی مراجعین به این بخش و سایر کارهای اداری بخش را به عهده دارند.
تجهیزات و امکانات / خدمات قابل ارائه
در بخش رادیولوژی بیمارستان مسیح دانشوری با استفاده از دستگاههای Direc Digital Radiograghy) DDR CR(Computed Radiograghy) ) کلیه رادیوگرافی های ساده با تعرفه ی دولتی برای بیماران سرپایی و بستری انجام می شود.
از مزایای انجام رادیو گرافی به صورت دیجیتال می توان اشاره کرد به:
1. کاهش دوز اشعه و افزایش کیفیت تصاویر
2. افزایش سرعت تصویر برداری وکاهش زمان توقف بیمار در بخش
3. کاهش دفعات تکرار تصویر برداری
بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در سال 1388 و در راستای بالا بردن سطح کیفی خدمات و سرعت انتقال تصاویر اقدام به راه اندازی سیستم PACS (picture archiving communication ) نمود که امکانات ذیل را مهیا نموده است:
1- آرشیو تصاویر دیجیتال گرفته شده از تمامی دستگاهها ی تصویر برداری
2- ایجاد یک شبکه ارتباطی بین کلیه بخش های تصویر برداری
3- ارسال گرافی های انجام شده به کلیه ی بخش های درمانی و پاراکلینیکها و تمامی در مانگاههای فعال مرکز
4- امکان مشاهده ی و دسترسی پزشکان مرکز به تصاویر و سابقه ی بیماران به صورت آنلاین
در بخش رادیولوژی مسیح دانشوری کلیه ی گرافی های ساده از اندامهای تحتانی، اندامهای فوقانی، تنه، جمجمه و نیز در مواردی بنا به تشخیص پزشک گرافی مری با بلع باریم و گرافی شکم با تزریق ماده حاجب نیز انجام می شود.
ماموگرافی
یکی دیگر از خدماتی که در بخش رادیولوژی انجام میشود ماموگرافی است که از بیماران خانم بالای 40 سال با درخواست دکتر جراح یا زنان انجام میشود که برای تشخیص بیماریها ی پستان به ویژه سرطان پستان کمک شایانی میکند.
دستگاه ماموگرافی موجود در این بخش حدودا درسال 87 جهت بیماران سرپایی و بستری ماموگرافی راه اندازی شد. شایان ذکر است، این دستگاه در سال 1393 به دستگاه CR وصل شد و تمامی ماموگرافیها به صورت دیجیتال با کیفیت بسیار بالا و قدرت بازسازی تصاویر به صورت مطلوب ارائه میشود و در نهایت برای
انجام ریپورت برای پزشکان رادیولوژی ارسال میشود وحدودا 48 ساعت دیگر ماموگرافی با گزارش انجام شده به بیمار تحویل داده میشود
پرتابل های رادیولوژی
خدمت دیگری که در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری انجام میشود گرافی از بیماران بدحال بستری شده دربخش ها ی در مانی به نام "گرافی پرتابل"می باشد. این گرافی به صورت اورژانسی و تنها با نظر و درخواست پزشک انجام میشود.
گرافی پرتابل در تمامی 16 الی 17 بخش بیمارستان با استفاده از 6 دستگاه پرتابل انجام میشود و تنها از ریه بیمار انجام میشود در ضمن این گرافی نیز به صورت دیجیتال به سیستم پکس فرستاده میشود.
معرفی سی تی اسکن
واحد سی تی اسکن بیمارستان مسیح دانشوری در سال 1375 راه اندازی گردید. این واحد شامل دستیاران آموزش رزیدنتها، اتاق کنترل دستگاه سی تی اسکن، اتاق اسکن بیماران، واحد سونو گرافی، واحد پذیرش بیماران و سی تی اسکن بیماران است.
پرسنل واحد سی تی اسکن دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد بوده و اکثرا دارای سابقه کار و تجربه کافی برای انجام صحیح و دقیق سی تی اسکن های در خواستی هستند.
قوانین فیزیک بهداشت با توجه به حضور یک نفر مسئول فیزیک پزشکی و با استفاده از امکانات موجود، اجرا می گردد.
پرسنل این بخش شامل 2 نفر رادیولوژیست ، 7 نفر کارشناس ، 2 نفر منشی پذیرش ، 1نفر کمک بهیار و آماده ساز و 1 نفر تایپیست میباشد که با همکاری پرسنل مذکور ، سی تی اسکن و سونوی بیماران بستری وسرپایی به نحو احسن و در اسرع وقت انجام می شوند وگزارش مربوطه تایپ و آماده تحویل به بیمار می گردد.
در حال حاضر ریاست بخش بر عهده جناب آقای دکتر بخشایش کرم بوده و اتندهای واحد سی تی اسکن جناب آقای دکتر کاهکویی ، مسؤل فنی بخش و جناب آقای دکتر مهریان، ایشان را در اداره بخش یاری مینمایند.
تجهیزات و امکانات/ خدمات قابل ارائه
دستگاه اسکن نصب شده در سال 75 ساخت شرکت زیمنس و CONVENTIONAL بود که با توجه به مستهلک شدن دستگاه فوق؛ استفاده از آن به تدریج محدودتر گردید و با نصب دستگاه جدید از شرکت زیمنس در سال 1378 و شروع به کار آن در سال 79 و با توجه به نیاز بیماران این مرکز به انجام سریعتر آزمونهای سی تی اسکن ، عملا دستگاه قدیمی از رده خارج گردید و در حال حاضر، اسکن بیماران توسط دستگاه جدید که SPIRAL وSINGLE SLICE میباشد، انجام پذیر است.
برای بهبود کیفیت اسکن های با کنتراست بیماران از دستگاه انژکتور اتوماتیک SINGLE و ساخت شرکت MEDRA استفاده میگردد.
کلیه اسکن های بدون کنتراست عبارتند از :
1. BRAIN
2. LUNG
3. ABDOMEN & PELVISE
4. NECK
5. PNS
6. TEMPORAL BONE
7. SPINE
و اسکنهای با کنتراست قابل انجام در این واحد عبارتند از:
1. CT SCAN OF LUNG
2. CT SCAN OF ABDOMEN & PELVISE
3. CT SCAN OF BRAIN & NECK
4. CT SCAN OF LIVER(3 phase)
اسکنهای اختصاصی شامل:
1. BIOPSY OF LUNG
2. BIOPSY OF LIVER
3. BIOPSY OF BONE
4. CATHETERISATION
اقدامات حفاظتی:
اختصاص فیلم بج و دزیمتری ماهانه پرتوهای دریافتی توسط انرژی اتمی و انجام آزمایشهای دوره ای ، دزیمتری سالانه بخش از نظرLeakage اشعه، نصب علائم هشدار دهنده برای پرسنل و بیماران است.
واحد سونوگرافی:
مجهز به دستگاه سونوگرافی داپلرMylab 50 است که قادر به انجام اکثر سونوهای مورد نیاز بیماران بستری و سرپایی است.
سونوگرافی بیماران توسط رزیدنتها و تحت نظارت اتندهای بخش انجام می پذیرد.
وجود یک دستگاه سونوگرافی پرتابل در بخشهای این مرکز، انجام سونوگرافی را برای بیماران بدحال دربخشها، امکان پذیر نموده است.
سونوگرافی های قابل انجام در این واحد شامل موارد زیر می باشد:
· سونوگرافی شکم و لگن
· سونوگرافی از عروق شکمی
· سونوداپلر شریان ها و وریدی اندام فوقانی و تحتانی
· TAPمایع پلور
· انجام بیوبسی تحت گاید سونوگرافی